У Полтаві заарештували директора відділення Ощадбанку

 СЕГОДНЯ

Жовтневий райсуд Полтави обрав запобіжний захід двом підозрюваним у торгівлі даними клієнтів банку і торгівлі засобами для негласного отримання інформації ("жучки" і камери).

Як повідомляє Полтавщина, 24 травня судді Ірина Блажко та Володимир Бугрій вирішили взяти під варту керівника відділення Ощадбанку Олександра Васильченка та юрисконсульта ТОВ "Нафтогазрозвідка", ім'я якого невідоме.

Їх затримали у Полтаві 22 травня. Прес-група СБУ повідомляла тоді, що керівник відділення держбанку і колишній міліціонер налагодили схему незаконного отримання грошей. За хабар вони надавали громадянам відомості, що становлять банківську таємницю, а також продавали засоби для негласного отримання інформації. Серед "клієнтів" цих осіб були і представники комерційних структур.

З даних реєстру судових рішень стало відомо, що один з підозрюваних у цій справі – керуючий відділенням Полтавського обласного управління АТ "Ощадбанк" Олександр Васильченко. Його спільник зараз працює юрисконсультом в ТОВ "Нафтогазрозвідка", але ім'я його поки не опубліковано.

Згідно з матеріалами справи, кримінальне провадження щодо них було відкрито 14 лютого 2019 р. Кваліфікація – ч. 2 ст. 359 КК (Незаконні придбання і збут спеціальних техзасобів отримання інформації, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 364 КК (зловживання владою або службовим становищем).

Олександра Васильченка взяли під варту з правом внесення застави. Якщо за нього не внесуть 154,9 тис. грн, найближчі два місяці він проведе в СІЗО.

Його спільника теж намагалися взяти під варту, але в результаті тільки вибрали лише домашній арешт з 21:00 до 8:00.

Слідство триває.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення