У прифронтовій Авдіївці колишній бойовик здався поліцейським

У місті Авдіївка Донецької області колишній бойовик добровільно здався поліцейським. Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП у Донецькій області.

"Майже півтора року житель Покровського району служив у незаконному збройному формуванні "Восток". На початку 2016 року бойовик залишив службу і лише вчора, 2 березня, вирішив повідомити в поліцію про своє минуле", – сказано у повідомленні.

Як розповів колишній бойовик співробітникам Авдіївського відділення поліції, у серпні 2014 року після телефонної розмови із своїм товаришем, він вирішив приєднатися до бійців незаконного збройного формування, в якому той служив і отримував нібито непогану зарплатню. Прибувши до окупованої Ясинуватої, житель Покровського району розшукав там відділ міліції, керівництво якого і взяло його на службу до підрозділу "Восток".

Як зазначають у поліції, через кілька днів чоловіка відвезли до Донецька, де видали військову форму, жетон, посвідчення та зброю і призначили на посаду стрілка. Та замість своїх обов’язків, новоспечений бойовик був водієм - на вантажній автівці розвозив продукти харчування й людей.

Так, у січні 2016 року чоловік залишив свою службу і переїхав до Криму, а згодом – до Татарстану. У вересні 2019 року чоловік повернувся в Україну до батьків. Побоюючись відповідальності за службу в рядах НЗФ, колишній бойовик вів прихований спосіб життя, однак зважився і прийшов у поліцію з зізнанням.

"Відносно чоловіка авдіївські слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України, - додається у повідомленні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення