​У психологів побільшало роботи: через коронавірус у дітей розвиваються нові страхи

Українським лікарям вже довелося зіштовхнутися із тією проблемою, що страшні історії про коронавірус негативно впливають на дитячу психіку. Про це в ефірі Ukrlife.TV розповіла сімейний лікар-гомеопат Олена Фінберг.

«У зв’язку зі страшилками про коронавірус, у дітей розвиваються реальні страхи: смерті, втрати близьких, бабусь, дідусів. Це не гіпотетична проблема, а та, з якою я вже встигла зіштовхнутися. Треба намагатися відповісти дитині на її тривоги та спробувати ізолювати її від страху дорослих. Проговорити ступінь безпеки, пояснити, в чому полягає захист», - розповідає лікар.

Вона порадила батькам, які вже зіштовхнулися із такою проблемою, наступний прийом: намалювати ворога і захисників від нього. «Зазвичай діти гарно реагують на такий метод», - каже Фінберг.

Лікар розповіла, що тривожність буває різна: від легких занепокоєнь до справжніх панічних атак.

«Мені здавалося, що має пройти більше часу, аніж вони розвинуться. Але це вже є. Що ж робити, аби уникнути цього? Уроки взаємодії важливі і для батьків, і для дітей. Книги, музика, кіно – це все, що є у нашому розпорядженні сьогодні. Перегляд родинних фото, пригадування приємних моментівминулого тощо», - каже Фінберг і радить спілкуватися, проводити час разом.

Також лікар попросила підтримати літніх людей, яким особливо скрутно і лячно в нинішній час: «Важливо не загубити старі контакти, друзів, не забути зателефонувати тим, хто чекає на ваш дзвінок, і тим, хто не чекає, тому що немає звідки чекати на дзвінок. Згадати, що поруч є ті, кому важче за вас на сьогоднішній день».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення