У рейтингу політиків-психопатів Трамп обійшов Гітлера

 The Independent

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп потрапив у першу четвірку у рейтингу політиків-психопатів, обігнавши нацистського лідера Адольфа Гітлера. До такого висновку дійшов психолог Оксфордського університету Кевін Даттон, повідомляє The Independent.

Дослідження було проведено з використанням методу оцінки психопатичних якостей особистості PPI-R (Psychopathic Personality Inventory). У нього входять вісім критеріїв, включаючи безстрашність, холоднокровність і стресостійкість. Даттон давав список питань експертам, які відповідали на них, виходячи з точок зору і заяв тих чи інших історичних постатей.

Ґрунтуючись на відповідях експертів вчений склав рейтинг лідерів з ознаками психопатії. Перше місце посів колишній іракський диктатор Саддам Хусейн, набравши 189 очок.

Трамп набрав 171 очко, що забезпечило йому четверте місце, за ним йде Гітлер з 169 очками. Другий кандидат на пост президента США — Хілларі Клінтон отримала 152 очки, потрапивши до двадцятки рейтингу.

"Як великі, так і жахливі лідери демонструють більш виражені, ніж у середньостатистичної людини, психопатичні риси, але саме комбінація цих рис зумовлює успіх", — пояснив Даттон.

"Наприклад, людина впливова, безстрашна і холоднокровна може бути успішним лідером, здатним на справедливі рішення. Але якщо ці риси доповнюються схильністю звинувачувати інших, ця людина може стати демагогом, схильним до геноциду", — стверджує вчений.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення