У Рівному біля університету переселенець зґвалтував і задушив жінку (фото)

До суду передали справу чоловіка, якого обвинувачують у зґвалтуванні та вбивстві 29-річної жінки біля університету у Рівному. Уродженцю Казахстану та переселенцю із Запоріжжя загрожує довічне ув'язнення. Чоловік раніше був судимий за спробу зґвалтування неповнолітньої. Про це повідомили у пресслужбі поліції області.

За даними слідства, 25 липня 2023 року близько 23:00 32-річний чоловік напідпитку повертався додому вулицею Чорновола. Дорогою він побачив незнайому жінку, яку зґвалтував та задушив посеред вулиці біля університету НУВГП. Потому зняв із неї хрестик із ланцюжком, забрав мобільний телефон та пакет із продуктами.

Наступного дня о 6:30 мертву жінку зі слідами крові знайшов перехожий та повідомив у поліцію.

Підозрюваного затримали 26 липня 2023 року, а 27 липня повідомили про підозру. Суд призначив запобіжний захід — тримання під вартою, де він перебуває і досі.

Правоохоронці закінчили досудове розслідування за фактами умисного вбивства, зґвалтування, розбійного нападу на 29-річну уродженку Хмельниччини. Жінка проживала та працювала у Рівному.

За результатами судово-медичної експертизи, вона загинула внаслідок "механічної асфіксії від стиснення шиї руками", тобто удушення.

Під час слідства також встановили, що підозрюваний — уродженець Казахстану, який проживав у Запоріжжі та переїхав у Рівне як внутрішньо переміщена особа.

"Зловмисник і раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів та замах на зґвалтування неповнолітньої, за що сім років перебував у місцях позбавлення волі", — повідомила пресофіцерка поліції в області Анна Цап.

За даними прокуратури в області, чоловік погрожував жінці канцелярським ножем та викрав у неї телефон й прикраси.

"Не обмежившись розбоєм, чоловік повалив жертву на землю, зґвалтував її та задушив. З награбованим обвинувачений пішов додому. На вилучених біля потерпілої речах виявили генетичний матеріал обвинуваченого, а вдома у зловмисника знайшли награбоване майно з генетичними матеріалами потерпілої", — зазначила речниця прокуратури Оксана Жульльська.

Під час слідства провели близько двох десятків експертиз, зокрема, судово-медичну, комплексну психолого-психіатричну, низку молекулярно-генетичних досліджень та інші.

У липні 2023 року речниця прокуратури Оксана Жульльська розповіла Суспільному, що підозрюваний "мотиву свого вчинку він не називає, жодних показів не дає та зі слідством не співпрацює".

Пом'якшувальні обставини слідство не встановило, серед обтяжувальних — рецидив злочинів, тяжкі наслідки, вчинення злочинів в умовах воєнного стану та в стані алкогольного сп'яніння. Підозрюваному загрожує позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення