У Росії багато дітей госпіталізовано через викид газу на полігоні: народ збунтувався

 Канал 24

Уранці 21 березня у підмосковному містечку Волоколамськ внаслідок сильного викиду сірководню на звалищі "Ядрово" було госпіталізовано понад 20 учнів однієї зі шкіл.

Про це повідомляє інформаційна агенція ТАСС з посиланням на джерела у екстрених службах.

"Вчителі звернули увагу на те, що діти почали погано почуватися, і викликали лікарів. Медики ухвалили рішення госпіталізувати 23 учнів з ознаками отруєння. При цьому інформація низки ЗМІ про те, що в школі розпилили газовий балончик, не знайшла підтвердження. Очевидно, причина – різкий запах сірководню", – зауважив співрозмовник ресурсу.

Згодом заступник начальника управління освіти Волоколамського району Катерина Волкова сповістила, що "в місті стався сильний викид, імовірно, сірководню".

"Ми вважаємо, що причина – звалище "Ядрово", жодних надзвичайних ситуацій у школах не було. Кільком учням стало погано через різкий запах сірководню, і їм прямо в школу викликали "швидку", – додала чиновниця.

Водночас директорка школи зазначила,що неприємний запах на вулицях міста стояв вже з самого ранку.

"І коли ми прийшли в школу, звичайно, діти почали скаржитися на головний біль і на погане самопочуття. Ми відразу відреагували. Класний керівник дзвонив батькам, батьки приїжджали та вже добровільно забирали дітей і самі вирішували, везти до лікарні дитину, чи ні. Госпіталізованих не було нікого", – сказала вона у коментарі радіостанції "Ехо Москви" та підкреслила, що школу вже провітрили та заняття там йшли за розкладом.

За інформацією "Інтерфакс", внаслідок інциденту постраждали 39 дітей: 23 учня було госпіталізовано та 16 отримали допомогу на місці. Усім потерпілим медики поставили діагноз "отруєння газом дратівної дії".

Як розповідають батьки, у їхніх дітей сильно підвищився тиск і відмовляли ноги, що вони не могли ходити, передає "Дождь".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення