У Росії юрист отримав два роки умовно за репост в Телеграмі

Спаський районний суд Приморського краю засудив до двох років умовно і звільнив у залі суду юриста Дмитра Третьякова, обвинуваченого в закликах до екстремізму через репост в Телеграмі. Про це повідомляє "Медуза"

Адвокат заявив про намір подати скаргу на вирок. «Крім процесуальних порушень, ми в суді говорили про те, що ФСБ провела як мінімум три експертизи, щоб знайти" екстремістський початок" в тексті Аркадія Бабченко. Таким чином, Третьяков не міг наперед знати (як зазначено в обвинуваченні), що в пості є ознаки екстремізму », - зазначив Валіулін.

В результаті адвокатського запиту стало відомо, що стосовно самого Бабченко зараз ведеться перевірка

Дмитро Третьяков став фігурантом першої кримінальної справи за публічні заклики до екстремізму через репост в Телеграма; раніше справи за репости стосувалися тільки публікацій у «ВКонтакте».

До справи Третьякова був долучений ролик, знятий в управлінні ФСБ по Приморському краю в квітні 2018 року. У ньому показано, як Третьяков і ще один заарештований п'ють алкоголь, який їм передали співробітники ФСБ. Адвокат Третьякова порахував, що таким чином його підзахисного намагалися спровокувати на визнання провини.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення