У Росії посадили українця, якого Слідком намагався видати за бійця "Дніпро-1"

 Лівий берег

Тарасівський районний суд Ростовської області Росії засудив українця Сергія Литвинова до 8 років і 6 місяців позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму. Про це повідомив його адвокат Віктор Паршуткін на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Сьогодні Тарасівський районний суд Ростовської області виніс вирок українцю Сергію Литвинову, якого визнав винуватим у скоєнні розбою відносно громадянина Росії Олександра Лисенка. Литвинова засудили до 8 років і 6 місяців позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму", - написав він.

Захист подав апеляційну скаргу на вирок і готує звернення до Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, Литвинова затримали на початку жовтня 2014 року. За версією російської сторони він був бійцем батальйону "Дніпро-1" і сам прийшов на територію РФ під виглядом мирного жителя, щоб потрапити в лікарню. Після затримання Литвинов нібито заявив, що "особисто вбивав цивільних осіб, які не брали участі у військовому конфлікті, в тому числі жінок і дітей".

Однак під час зустрічі з консулом заарештований українець повідомив його, що ніколи не служив у Збройних силах України і не перебував у батальйоні "Дніпро-1" ГУМВС України у Дніпропетровській області.

У грудні 2015 року Слідком визнав свою помилку і зняв звинувачення у вбивстві мирних жителів Донбасу, залишивши тільки розбій. Йому інкримінували напад на громадянина Російської Федерації в одному з населених пунктів Станично-Луганського району Луганської області, під час якого Литвинов у змові зі ще двома особами нібито викрав два автомобілі потерпілого і завдав йому тілесних ушкоджень.

Напередоднізатримання Литвинова Слідком РФ порушив кримінальну справу про "геноцид російськомовного населення Донбасу". Арешт Литвинова виявився дуже своєчасним для цього рішення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення