У Росії село продають разом з людьми

У Росії село в Сибіру виставили на продаж разом з людьми, які живуть там. Оголошення про продаж Василівки, що в Красноярському краї, розмістили в інтернеті, пише Ridus.

Покупцеві пропонують придбати тваринницький комплекс, а також 45 сільських будинків, в яких живуть люди. Ціна угоди - 20 мільйонів рублів (приблизно 322 тисячі доларів).

Як розповіли місцеві жителі, все почалося ще в "лихі 90-ті", коли будівельному комбінату в сусідньому Мінусинську дісталися в безстрокове користування сільськогосподарські землі у Василівці.

"А потім виявляється, ніби ви самі підписали документи, все перейшло Федяєву - і всі будинки, і техніка, і худоба. Все, що тут було, все перейшло йому", - поскаржилися мешканці.

Володимир Федяєв - генеральний директор комбінату. Мешканці зазначили, що спочатку він брав з них гроші за воду, заготівлю сіна й інші роботи, які вони проводили на землі.

15 осіб не стали з цим миритися і через суд домоглися визнання права власності на свої будинки. Решта ж цього не зробили і виходить, що проживають в селі незаконно. Люди бояться, що якщо знайдеться новий покупець, то він їх просто вижене.

Журналістам представник Володимира Федяєва про жителів Василівки сказав: "Вони вільні, не кріпаки, господар - пан, купуйте, а потім робіть, що хочете".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення