У Росії сімейні побої можуть виключити з числа злочинів

 BBC

Широковідомий російський політичний діяч Олена Мізуліна запропонувала виключити побої щодо близьких осіб із числа злочинів і перевести їх у розряд адміністративних правопорушень. Відповідний законопроект було винесено в середу в Держдуму.

"Автори поправок наполягають на виключенні побоїв щодо близьких осіб із числа злочинів. Побої щодо членів сім'ї та інших близьких осіб повинні бути віднесені до адміністративних правопорушень", - сказано в повідомленні прес-служби Мізуліної.

4 липня президент Росії Володимир Путін підписав закон, який переводить побої без заподіяння шкоди здоров'я і несплату аліментів у розряд адміністративних правопорушень. При цьому кримінальна відповідальність за побої зберігається, якщо вони вчинені щодо близьких осіб.

Мізуліна вважає таку редакцію закону спірною і антисімейною.

"За ляпас у сім'ї можна отримати до двох років і клеймо "кримінальника" на все життя, за побої на вулиці - штраф до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Така ситуація є неприпустимою! Необхідно правити кримінальний закон і прибирати ці абсурдні положення", - заявляла раніше Мізуліна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення