У Росії спалили 20 тонн американського сала - ЗМІ

 ТАСС

Россільгоспнагляд в Омську знищив 20 тонн свинячого шпику, виробленого в США і потрапив до Росії через Грузію і Казахстан. Про це повідомив керівник відділу державного ветеринарного нагляду регіонального управління відомства Олексій Харін.

"За інформацією, отриманою від прикордонного управління ФСБ по Омській області, нашими фахівцями після перетину державного кордону в Черлакскій районі Омської області було затримано транспортний засіб, що перевозить шпик свинячий. На вантаж відсутні якісь маркування", - сказав співрозмовник агентства.

По його словами, вантаж супроводжували ветеринарні документи, які свідчили, що шпик проведений в США, привезений до Грузії, а звідти через Казахстан відправлений до Росії. При цьому, зважаючи на відсутність маркувань на самому шпику, звірити його з документами фахівці Россільгоспнагляду не змогли.

"Проблема посилюється не тільки тим, що маркувань немає, але ще й тим, що в даний час продукція свинарства з Грузії заборонена до ввезення в Росію, тому що там африканська чума свині. І, оскільки через відсутність маркувань ідентифікувати вантаж було неможливо, а прибув він з Грузії, було прийнято рішення його знищити", - додав співрозмовник агентства. По його словами, шпик спалили у спеціальних печах.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення