У Росії стався масовий бунт ув’язнених у колонії

 УНИАН

У виправній колонії №35 в Абакані (Хакасія, Росія) стався бунт ув’язнених.

Як повідомляє прес-служба управління Федеральної служби виконання покарань по Республіці Хакасія, 24 липня о 22:30 з виправної колонії №35 надійшла інформація, що група засуджених чинила непокору законним вимогам адміністрації установи, передає УНІАН.

Понад 100 людей забарикадувалися у спальному приміщенні загону №5. Особовий склад УФСВП в Хакасії був піднятий по тривозі. В ході шестигодинних переговорів зі злочинцями їм пропонувалися різні варіанти вирішення ситуації, засудженим гарантувалося повне дотримання їх прав і законних інтересів.

«Однак, ці засуджені навідріз відмовилися від усіх запропонованих варіантів, вимагаючи суттєве послаблення режиму утримання, що є протизаконним. З метою недопущення дестабілізації обстановки у виправних установах Республіки Хакасія, а також припинення дій по дезорганізації ВУ, керівництвом УФСВП, в повній відповідності з законом, було прийнято рішення про проведення силової операції», – йдеться у повідомленні.

О 5:30 працівники зведеного загону УФСВП Росії по Республіці Хакасія провели спецоперацію зі знешкодження злочинців.

«Спецоперацію проведено без втрат, професійно і швидко, в результаті чого о 5 годині 50 хвилин злочинці затримані та ізольовані. Постраждалих немає», – заявляють в місцевому управлінні ФСВП РФ.

Проводяться оперативно-слідчі заходи. За твердженням відомства, ситуація в колонії стабільна, контрольована, робота ведеться в штатному режимі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення