У Росії створять реєстр громадян: досье збиратимуть навіть на небіжчиків

 Настоящее время

Мінкомзв'язку РФ вже у вересні-жовтні закінчить розробку концепції, а у листопаді - підготує федеральний закон про Єдиний реєстр громадян. Він передбачає, що кожен громадянин РФ, який мешкає на території Росії чи іноземець отримає свій унікальний незмінний номер. Також у реєстрі відзначать всіх громадян РФ, які живуть за кордоном.

Реєстр міститиме практично всі базові відомості про населення Росії. Це:

персональні дані громадян (справжня та попередня посада, прізвище, ім'я та по батькові, дата і місце народження, місце проживання, місце перебування, громадянство, про померлих - дата і місце смерті, місце поховання).

відомості про освіту та навчання,

відношення до військового обов'язку,

дієздатність,

відомості про судимості,

для іммігрантів - країна прибуття, а також персональні дані родичів (прізвище, ім'я, по батькові батьків, чоловіків-жінок, дітей, дату та місце їх народження).

інформація про документи громадян (номера свідоцтв про народження, види, номери та інші відомості про документи, що засвідчують особу, що посвідчують право на певні види діяльності),

податкові дані - відомості про взяття громадянина на облік у податкових органах,

реєстрація за місцем проживання,

відомості про реєстрацію в системі обов'язкового пенсійного, медичного, соціального страхування;

відомості про облік у органах зайнятості та облік, якщо потребують соцзахисту.

Унікальний незмінний номер буде представляти собою 12-розрядний код. У ньому буде прописано рік, місяць і день формування запису, її порядковий номер у реєстрі та контрольне число.

До інформації в реєстрі про самого себе і своїх дітей матимуть доступ усі повнолітні громадяни. До всієї іншої інформації будуть мати доступ тільки органи влади.

Раніше, коли в Росії вводився ІПН (індивідуальний податковий номер) багато жителів країни протестували проти нього, вважаючи ІПН "відміткою диявола" і відмовлялися його отримувати. Реакція цих людей на введення єдиного реєстраційного номера поки невідома.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення