У Росії ціле місто накрило чорним снігом: з'явилося відео

 Апостроф

У Кисельовську (Росія) через відкриту розробку вугілля однієї з місцевих фірм, місто покрилося вугільним пилом і "чорним снігом".

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Чорний сніг став вчора темою дня в кузбасівській паблік і телеграм-каналах. Обговорювали відео з Кисельовська, зняте з вікна автомобіля в районі шахти №12 (Так в Кисельовську називається вугледобувне підприємство і розташований поруч міський район).

Відео прокоментували багато, в тому числі Максим Шкарабейніков - мер Кисельовська. Помітили, що в багатьох містах Кузбасу зараз чорний сніг уздовж доріг через безвітряної погоди і відсутності снігопадів.

"Тим не менш, чорнота Киселевського снігу видатна. Винна в цьому не тільки погода, а й шахта №12 - підприємство компанії" Будсервіс "бізнесмена Дмитра Ніколаєва. Шахта №12 - найстаріше вугільне підприємство Росії, безперервно працює з 1917 року. Але з 2013 року шахтою воно більше не є. Це тепер вугільний розріз з історичною назвою. Відкрита розробка вугілля і призводить до тих наслідків, що можна спостерігати в розташованому поруч Кисельовську ", - пишуть ЗМІ.

Повідомляється, що незважаючи на річні протести екологів та активістів, бізнесмен ігнорує екологічні заходи.

"Так що жителям району шахти №12 в Кисельовську дивитися на чорний сніг доведеться ще довго. Зрештою, як вірно підмітили в коментарях до відео, навесні чорний сніг швидше розтане", - йдеться в повідомленні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення