У Росії туроператори анулюють продані тури до Туреччини

 Interfax

Туроператори РФ анулюють продані тури до Туреччини аж до Нового року, повідомила в середу прес-секретар Російського союзу туріндустрії (РСТ) Ірина Тюріна.

За її словами, оператори будуть пропонувати повернення повної вартості шляхом перезарахування на будь-яке інше напрямок зі свого асортименту. Справа в тому, що, як і в ситуації з Єгиптом, вони не можуть відразу повернути гроші, оскільки кошти вже переведені до Туреччини.

Крім того, потрібно оплачувати порожні літаки. В якості альтернативи пропонуються будь-які напрямки, але найбільш часто туристи вибирають курорт Ейлат в Ізраїлі, Йорданії і ОАЕ.

"Це напрямки, де тепло, і куди не так далеко летіти. Вони все одно дорожче, але, принаймні, переліт не набагато далі. В'єтнам і Таїланд виходять дорожче. Перезачет пропонується по єгипетській схемою: якщо новий тур коштує дешевше, то туроператор повертає частину грошей, якщо дорожче - турист доплачує", - розповіла Тюріна.

Вона повідомила, що 90% тих, хто забронював тури з вильотами до Нового року - це ті, хто вибрав Туреччину замість закритого Єгипту.

"Компанія" Пегас Туристік продала багато новорічних турів до Туреччини. Вони поки не анулюють ці поїздки, сподіваючись на те, що ситуація вирішиться", - уточнила Тюріна.

Прес-секретар РСТ зауважила, що туроператори зазнають великих збитків через те, що будуть змушені відправляти порожні літаки до Туреччини за туристами.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення