У Росії уболівальникам ЦСКА вручили медалі "За взяття Берліна"

Російських уболівальників, які були присутні на фінальному матчі Євроліги в Берліні між московським ЦСКА і турецьким "Фенербахче", нагороджено пам'ятними медалями "За взяття Берліна".

Анонс їх вручення опубліковано на офіційному сайті російського клубу.

"Сьогодні під час презентації команди всі вболівальники, хто був на переможному для всіх нас виїзді в Берліні і допоміг здобути довгоочікувану перемогу в боротьбі з непоступливими суперниками і натовпом чужих уболівальників, будуть нагороджені пам'ятними армійськими медалями «За взяття Берліна»", - йдеться в повідомленні.

Пізніше президент ЦСКА Андрій Ватутін заявив, що назва медалі "не повинна нікого бентежити", бо, наприклад, після перемоги в Мадриді фанати отримали медалі "За взяття Мадрида".

"І ніяких реваншистських настроїв не було", - заявив він.

"Процедура отримання медалей гранично проста - тим, хто оформляв купівлю квитків через клуб достатньо показати документ, що засвідчує особу... Тим, хто купував квитки безпосередньо через Євролігу, потрібно буде показати будь-які артефакти, що підтверджує присутність на головних іграх минулого сезону - власні фотографії з арени або квитки", - йдеться в повідомленні на сайті ЦСКА.

Нагадаємо, медаль "За взяття Берліна" була заснована указом президії Верховної Ради СРСР від 9 червня 1945 року. Нею нагороджували військовослужбовців, які брали участь у штурмі та захопленні німецької столиці, а також організатори і керівники операцій. Нагороду вручали на підставі документів, що підтверджують факт участі у взятті Берліна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення