У Росії учень готував зброю і вибухівку для масової бійні в школі

 Апостроф

У російському місті Кіров затримали учня, який хотів влаштувати теракт в школі за допомогою вибухівок та зброї.

Про плани школяра стало відомо поліції. Підліток цікавився темою шкільного насильства і планував атаку із застосуванням холодної зброї і саморобного вибухового пристрою.

Потенційному терористові 15 років, він вчиться в звичайній міській школі. Хлопець готував ножі для нападу і зберігав вибухівку вдома. Поліцейським вдалося випередити підлітка. Уточнюється, що наміри учня виявили по тим роликам, які він переглядав в інтернеті.

Як пишуть в Telegram-каналі Baza, підлітка звуть Данило, він народився в Казані і жив там разом з мамою. Але не так давно переїхав до батька, який працює в МНС, в Кіров і став жити з ним і мачухою. За словами учнів, Данило особливо ні з ким не спілкувався, поводився трохи відчужено, вважав себе нікому не потрібним і називав сиротою.

"19 вересня він почав кидати в шкільний чат у "ВКонтакте" картинки з місць відомих шутінгів: розстрілу в "Колумбайні" і Політехнічному коледжі в Керчі. Хлопець ясно дав зрозуміти однокласникам, що планує влаштувати теракт, - попередив, щоб вони не ходили в школу. Одна з учениць сказала про повідомлення директору, і в той же вечір Данила затримали співробітники ФСБ. В результаті школяра поставили на облік в місцевому відділі ПДН, а всі матеріали по його справі передали в СКР", - йдеться в повідомленні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення