У Росії вбили 5 дітей через борг в 250$

 Shipilov.com

Всі російські ЗМІ зараз виходять заголовками: «В Татарстані згоріли 5 дітей з матір'ю через саморобний опалювальний прилад». В цієї новині вся квінтесенція Російських ЗМІ.

І вона не в тому, що б у стрічці було «побільше пекла». Хоча і в цьому теж. Нікому, хто передруковує цю новину один у одного, навіть в голову не приходить задатися питанням, «а з чого б це власне родині, яка живе в будинку сучасної споруди взбрело в голову топити саморобними приладами?»

Будь-то нормальне, людське ЗМІ, вчепилися б в цей сюжет зубами, і тут же провели б розслідування, але у російських ЗМІ — зовсім інше завдання — тупо переказати те, що повідомили офіційні органи або державне інформагентство, ні в якому разі нічого не додаючи від себе, не ставлячи додаткових питань і не цікавлячись жодними деталями.

І лише «Комсомольская правда» чисто випадково проговорилася. Пояснюючи читачам, що сім'я отримала по заслузі, бо тато з мамою випивали і навіть «кодувалися» від алкоголізму, вона чи то через недбалість, чи то за умисної обмолвці залишилися чесними журналістами, та все ж випустили в світ ключову деталь: «Загальна сума боргу за газ у них була понад 16 тисяч рублів, і це благо їм відключили».

Розумієте! Відключили газ, п'ятьом дітям, у 20-градусний мороз! Не має сенсу ставити питання про те, чи розуміли ті, хто приймав це рішення, віддавав розпорядження і повертав вентиль, що сенс слів «Відключити опалення в мороз» дуже недалеко від слова «Вбити». Звичайно — розуміли! Але адже формально-то все по закону!

Якщо щось станеться — відповідати не доведеться, у папірці-то все в порядку! Самі винні — не платили! 16000 рублів боргу, це 250 баксів. 50 баксів на дитину. І це і є реальна ціна людського життя в сучасній Росії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення