У Росії відправили в колонію виховательку дитячого садка за репост у соцмережах

 Depo

Курганський обласний суд (Росія) знизив термін покарання виховательці дитячого садка Євгенії Чудновець за репост запису у соцмережі "ВКонтакті" з півроку до п'яти місяців колонії

Про це повідомив її адвокат Олексій Бушмаков

Прокуратура просила суд засудити Чудновець до року виправних робіт з утриманням 15% від заробітної плати.

Спочатку прокуратура вимагала для підсудної 5 років реального позбавлення волі, проте після призначення покарання у вигляді півроку колонії заступник прокурора області Олег Сідельників звернув увагу на те, що Чудновець одна виховує маленьку дитину, і попросив для неї покарання, не пов'язане з позбавленням волі.

Захист просив винести виправдувальний вирок.

Нагадаємо, у листопаді Катайський районний суд Курганської області засудив Євгену Чудновець до шести місяців позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії загального режиму. Проти неї завели справу за частиною 2 статті 242.1 (виготовлення та обіг матеріалів або предметів з порнографічними зображеннями неповнолітніх) за репост на сторінці у соцмережі "ВКонтакті" відеозапису зі знущаннями над дитиною в дитячому таборі. За словами Бушмакова, Чудновець зробила репост, щоб привернути увагу до того, що сталося.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення