У Росії винесли жорсткий вирок відомому кримському активісту: подробиці

 Апостроф

У четвер, 5 грудня, суд у Ростові-на-Дону, РФ виніс вирок у відношенні кримського активіста Енвера Сейтосманова у справі про "створення терористичної організації" - 17 років у виправній колонії суворого режиму з обмеженням свободи на 1 рік.

Про це повідомляє "Кримська солідарність" в Facebook.

"Сейтосманова Енвера Кязімовіча визнати винним в організації діяльності організації, яка ... визнана терористичною, тобто злочином передбаченим частиною 1 статті 205.5 КК РФ ... Призначити покарання у вигляді позбавлення волі на строк 17 років у виправній колонії суворого режиму з обмеженням волі на строк в один рік", - йдеться у вироку.

Судді погодилися з доводами прокурорів, які виступали за такий вирок. У той же час адвокати вказали, що жодного доказу провини активіста представлено в суді не було, а переслідування обумовлено релігійними поглядами і активною політичною позицією.

Міністерство закордонних справ України вже зверталося до Росії з вимогою звільнити Сейтосманова і припинити слідство проти нього, вказуючи на пряме порушення прав людини та утиски за релігійною ознакою.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення