У Росії визнали головну відмінність від України

 Обозреватель

Російський політолог Станіслав Бєлковський назвав головною відмінністю Росії від України ставлення до вищих представників влади в особі президентів.

"Чому Україна не Росія? Тому що в Росії є сакральне ставлення до вищої інстанції влади, абсолютного монарха, яким в даному випадку президент Володимир Путін, де факто поєднує повноваження трьох гілок влади. І вибори в Росії - це не реальний вибір з декількох кандидатів. Це референдум щодо визнання легітимності абсолютного монарха, яким були путінські вибори, починаючи з 2000-го року", - зазначив він в ефірі радіостанції "Ехо Москви".

Він додав, що в Росії сформований референдум про довіру до влади. А в Україні це дійсно легітимні вибори, якими б фальсифікаціями вони не супроводжувалися.

"Ніякого сакрального ставлення до президента в Україні немає, його не бояться. Це просто головний чиновник, не більше і не менше того, який може бути усунений від влади точно так же, як наведено до неї в результаті демократичних, нехай і з відхиленням, процедур", - сказав Бєлковський.

У двох державах в однаковий період з 1991 року була різна кількість президентів: 5 проти 3. При цьому, в Україні двічі обирався тільки Леонід Кучма. У свою чергу, Володимир Путін править в РФ 14 років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення