У Росії заявили про ганьбу її армії на Донбасі

Російська армія зганьбилася на Донбасі.

Таку думку висловив російський публіцист Олександр Невзоров.

"Я не думаю, що нам загрожує війна, з однієї простої причини: російська армія як не була спроможна воювати, так вона і не здатна. І всі ці лякалки для ЗМІ з усякими усміхненими "Іскандерами" — ну, давайте їх там і залишимо, нехай вони звучать з натрудженого рота Кисельова, а ми не будемо цього торкатися, — зазначив Невзоров. — Я не думаю, що щось могло статися з цією армією з чеченської пори. ми бачили, як цю величезну, дуже дорогу в утриманні, всю прикрашену лампасами, штабними машинами, ракетами, полками, парадами, гігантську, мільйонну армію вертіла Чечня — три тисячі гінекологів, програмістів, пастухів, дилетантів, які тоді виступили за свою Ічкерію. І вони легко зробили цю армію".

І ось я бачу, що нічого принципово не змінилося. Ганьбу російської армії в Донбасі я спостерігаю не без задоволення, тому що я в свій час зробив багато зусиль для того, щоб здійснилася Придністровська республіка. Будучи героєм цієї республіки, забезпечений усіма її орденами і медалями, дійсно багато зробивши для неї, тепер я бачу, якою це було божевільною ідеєю. У результаті ми отримали маленьку, убогу, депресивну державу з пластмасовими грошима, з дегенеративним законодавством, відрізану від розвитку, від елементарних можливостей, які повинні бути у будь-якої людини, що бовтається, як щось в ополонці, без надій стати льодом або водою", — продовжив він.

"І ось цей сепаратизм, який був мені такий люб’язний... Я як би поставив експеримент і переконався в тому, що краще в це не грати. У кращому випадку ми на місці Донбасу отримаємо друге Придністров’я, тобто другу таку ж страшну, деградуючу і нікому непотрібну конструкцію, яка прирече мільйони людей жити з якимись фальшивими, ніде не визнаними паспортами, розплачуватися пластиковими грошима і боятися того терору і беззаконня, яке встановлюватимуть ватажки терористичних організацій, що керують ними. Мені б не хотілося, щоб це повторилося", — підкреслив публіцист.

Стежачи за трагедією російської армії в Донбасі, буду називати речі своїми іменами. Їм не вдалося... Вже яка була декоративна, картонна армія в українців: ну, кидалися вони галушками і плювалися борщем, і це все, на що вони були здатні, і то через неї зламалася ця імперсько-російська військова машина. Зламалася через цю галушку! Про що взагалі мова? Про які військові можливості?", — сказав він.

"З кораблем "Адмірал Кузнєцов" хоча б зрозуміло: він, наскільки я знаю, блискуче виконав свою місію. У нього було завдання тиснути рибу — кілька косяків санкційної риби, яка могла виявитися не там, де треба, і він це зробив. Але ж це все — одна суцільна ганьба. Тому я не думаю, що у Росії є хоча б мінімальна можливість вести якусь війну", — резюмував Невзоров.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення