У Росії жінок будуть судити за перевищення межі самооборони при зґвалтуваннях

 Дождь

Громадська палата попередила жінок, що за перевищення меж самооборони при нападі ґвалтівника їм може загрожувати кримінальна відповідальність. Про це сказав голова комісії з безпеки та взаємодії з громадськими спостережними комісіями Антон Цвєтков, повідомляє агенція «Москва».

«Жінці впоратися з чоловіком вкрай складно, та вчинення опору може призвести до ще більшої агресії. Є й інший більш важливий момент, такий як порушення меж необхідної самооборони. Тобто якщо, наприклад, жінку чоловік гвалтує, а вона вставила йому викрутку в бік, то її притягнуть до кримінальної відповідальності, тому що її життя не загрожувала небезпека — такі випадки є. Це питання законодавства», — сказав Цвєтков.

На його думку, для боротьби з насильством потрібно приділяти більше уваги «виховання підростаючого покоління», а також відкрити в кожному регіоні кризові центри для жінок. Він додав, що потрібно на законодавчому рівні заборонити агресору наближатися до жертви».

«Умовно кажучи, якщо чоловік-бешкетник знущається над дружиною, суд виносить йому рішення про заборону наближатися до неї менш ніж на 100 або 200 метрів, а якщо він порушує цей режим, накладається адміністративний арешт», — сказав Квіток.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення