У Росії зізналися в депортації 700 тисяч українських дітей

У Росії заявили, що "врятували" з України 700 тисяч дітей за кілька останніх років. Таку заяву зробив голова Міжнародного комітету Ради Федерації (верхня палата парламенту) Григорій Карасін у своєму Телеграм.

"В останні роки 700 тисяч дітей, рятуючись від бомбардувань і обстрілів з районів конфлікту в Україні, знайшли притулок саме у нас. Багато — разом з батьками, а вихованці дитячих будинків — разом з вихователями", – заявив він.

При цьому Карасін звинуватив "київських націонал-радикалів" у нібито знущаннях над підлітками з південного сходу України. У чому конкретно полягало це знущання, депутат не пояснив, але похвалився, що в російському парламенті вже створено спецкомісію для розслідування "фактів злочину київського режиму щодо неповнолітніх".

За даними українського омбудсмена, на окупованих Росією територіях до війни проживало близько 700 тисяч дітей. Що з ними зараз, достеменно невідомо. Українській владі поіменно відомі 19,5 тисяч дітей, яких окупанти депортували на російську територію, але фактичне число викрадених набагато більше.

Росія депортувала дітей з України щонайменше до 57 своїх регіонів, зокрема до Сахаліну і Дагестану. Їх всюди розсіюють, щоб інтегрувати у суспільство. Росія нікого не підпускає до депортованих дітей і порушує норми Женевської конвенції. Не дає жодних відомостей про дітей і де їх утримують ні Міжнародному Комітету Червоного Хреста, ні ЮНІСЕФ.

За викрадення українських дітей проти Володимира Путіна було відкрито справу Міжнародним кримінальним судом і видано міжнародний ордер на арешт. Сам Путін намагався виправдатися тим, що нібито рятував дітей із зони бойових дій, хоча сам же і влаштував цю війну.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення