У Санкт-Петербурзі прогримів потужний вибух у військовій академії

 Обозреватель

У вівторок, 2 квітня, в Санкт-Петербурзі (Росія) на території Військово-космічної академії імені Можайського і в будівлі Агрофізичного науково-дослідного інституту прогриміли вибухи.

Попередньо встановлено, що в навчальному закладі спрацювала міна, пише. Версії НП різняться.

Повідомляється, що вибух в Академії прогримів через декілька хвилин після того, як оголосили евакуацію з будівлі. Люди почали виходити на вулицю, у цей момент і стався вибух

"В академії Можайського прогримів вибух, із травмами госпіталізували чотирьох людей, імовірно курсантів", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вибух пролунав під час занять в одному з навчальних корпусів академії. А телеграм-канал Mash повідомляє: серед постраждалих у військовій академії є жінка. Це старший лейтенант Головачова Валентина Геннадіївна, викладач восьмого факультету.

Також постраждали:

полковник Курдай Микола Володимирович – заступник начальника 102-ї кафедри;

полковник Закіров Рифат Фоатович – старший викладач, начальник 101-ї кафедри;

майор Тонишев Андрій Юрійович – старший бортовий оператор, 441-а лабораторія.

З чотирьох потерпілих у трьох легкі травми, в одного – важка.

"Вибухнуло на другому поверсі навчального корпусу під час занять. Можливо, здетонував боєприпас", – вказується в інформації.

Крім того, приблизно 15 осіб можуть бути заблоковані в будівлі, оскільки під час вибуху обвалився сходовий проліт на третьому поверсі.

У науково-дослідному інституті повідомили, що ніякого масштабного вибуху не було.

"Хто повідомив про вибух, ми не знаємо. Самі здивувалися. У мене он під вікнами авто МНС стоїть. Вони теж приїхали і кажуть: "Де у вас вибух?". А у нас його не було. Можете приїхати і самі пошукати", – сказав заступник директора НДІ Олександр Калабанов.

"Інтерфакс" пише, що вибух стався через невдалий експеримент у лабораторії. Постраждалу дівчину госпіталізували.

"Лаборантка НДІ сільськогосподарської мікробіології отримала різані рани руки в результаті невдалого експерименту, поклавши нагріту пляшку під кран із холодною водою", – йдеться в повідомленні.

Однак зазначимо: РІА ФАН повідомляє, що в Інституті мікробіології співробітниця отримала травми після вибуху колби в мікрохвильовці. Жінка поранилася склом, їй зробили перев'язку безпосередньо на місці й ніхто її не госпіталізував.

Зараз на місці події працюють співробітники ФСБ, Слідчого комітету, а також прокуратури РФ. Крім того, там присутні військові. Нині територія і будівля академії оточені.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення