У шахті зі страйкуючими гірниками стався обвал

 Апостроф

На шахті ім. Капустіна в Луганській області, де через невиплату зарплати страйкують гірники, стався обвал.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

"Завалило шостий західний польовий відкаточний штрек. Після огляду місця аварії попередньо зроблено висновок, що завалено 10 погонних метрів гірничої виробки. Саме у цій виробці перебувають 16 протестувальників та народний депутат Сергій Каплін... Гірники оцінили ситуацію та зробили висновок, що в них є два запасних виходи на поверхню", - зазначив він.

Волинець додав, що якщо "не вжити необхідних заходів для погашення заборгованості перед шахтарями ПАТ "Лисичанськвугілля" та гірникам інших об’єднань, акції протестів з понеділка будуть стрімко поширюватись на інші шахти та об’єднання"

За словами Волинця, до акцій шахтарів вугільної галузі "на знак солідарності" можуть долучитися гірники залізорудної промисловості з Кривого Рогу та інших регіонів.

У свою чергу представник Омбудсмена у Донецькій та луганській областях Павло Лисянський повідомив, що участь у підземному страйку беруть 15 шахтарів.

"Страйкарі перебувають у шахті вже 10 днів. У середу їх було 23, деякі були змушені припинити протест через проблемі зі здоров'ям... Правозахисні організації регіону готують звернення до Міжнародних організацій та уряду України", - повідомив Лисянський.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення