У Шанхаї ввели жорсткий локдаун через COVID-19, зате в Іспанії його прирівняли до звичайної епідемічної інфекції (відео)

В Іспанії COVID-19 прирівняли до звичайної епідемічної інфекції. Тим часом у китайському Шанхії оголосили найінтенсивніший локдаун через коронавірус за усі два роки.

В Іспанії скасували майже всі епідемічні обмеження, окрім носіння масок у громадських місцях. У країні через два роки з моменту оголошення пандемії COVID-19, а саме з 28 березня, коронавірусна інфекція практично прирівнюється до звичайного епідемічного захворювання на кшталт грипу.

Той, хто заразився вірусом Sars-CoV-2 і у кого не виявилися симптоми захворювання, а якщо і проявилися, то у легкій формі, зможе продовжувати вести звичайний спосіб життя, і дотримання режиму домашньої ізоляції не буде для нього обов'язковим, пише Deutsche Welle.

Тільки на тих, хто перебуває у групі ризику, в Іспанії поширюватимуться старі вимоги. До таких входять громадяни віком від 60 років, люди з ослабленим імунітетом, а також вагітні жінки та медичні працівники. Єдине, що залишилося від колись радикальних заходів, націлених на боротьбу з поширенням коронавірусної інфекції, – це обов'язкове носіння медичних масок у закритих громадських приміщеннях, а також у громадському транспорті – автобусах, потягах, літаках.

Епідеміологічна ситуація в Іспанії, яка сильно постраждала на початку пандемії, останнім часом значно покращилась. Семиденний показник поширення Sars-CoV-2 минулої п'ятниці становив у середньому по країні 227 нових випадків захворювання на 100 тис. жителів (для порівняння: у Німеччині цей показник перевищує зараз 1,7 тис. випадків). Майже 85% населення пройшли базову вакцинацію (у Німеччині – менш як 76%).

За останніми даними Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джонса Гопкінса, за два роки пандемії у світі COVID-19 захворіли понад 480 млн 905,8 тис. осіб, померли майже - 6 млн 123,5.

Тим часом у Китаї з 28 березня дня вводитиметься наймасштабніший локдаун за останні два роки. Кількість хворих на COVID-19 там зростає з кожним днем вже кілька тижнів. Жителі Шанхаю не зможуть покинути свої будинки. Закриваються всі офіси, магазини та ресторани. Китайці змітають із полиць всі продукти, які можуть. Функціонуватимуть лише життєво важливі підприємства.

Локдаун буде поділений на дві фази і стане найінтенсивнішим у Китаї з моменту локдауну в Ухані, де був виявлений перший у світі спалах нового коронавірусу у 2019 році, пише Associated Press. У першу фазу з понеділка по п'ятницю у місті буде закрито економічний район Пудун та деякі прилеглі до нього. Друга фаза розпочнеться у п'ятницю, тоді на локдаун закриють центральну частину Шанхая на захід від річки Хуанпу.

Згідно з розпорядженням, мешканцям міста в ці дні слід залишатися вдома, офіси та підприємства, діяльність яких не вважається життєво необхідною, буде закрито, а роботу громадського транспорту — призупинено. Також під час локдауну у місті пройде масове тестування на COVID-19.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення