У Шотландії пароплав врізався в причал, багато постраждалих (фото)

У Шотландії під час швартування екскурсійного старовинного пароплава 17 пасажирів отримали травми. Про це повідомляє The Scotsman.

Інцидент стався напередодні близько 17:00 на острові Арран. Пароплав врізався в причал, на борту були 213 пасажирів і 26 членів екіпажу.

Відзначимо, що пароплав Waverley Steamer спустили на воду в 1947 році, він є останнім функціонуючим пароплавом з гребними колесами у світі. Зараз він використовується для морських екскурсій уздовж узбережжя Шотландії.

Причиною інциденту могли стати сильний вітер і бурхливі хвилі. Очевидці стверджують також, що пароплав врізався в причал, немов на повному ходу. Через сильний удар багато людей, які були на борту, впали - як ті, хто стояв на ногах, так і ті, хто сидів, 17 осіб при цьому отримали травми різної тяжкості.

На місці працювали служби надзвичайних ситуацій - рятувальники і медики, в тому числі вертоліт. Скільки людей серйозно травмовані, не повідомляється.

При цьому ніс пароплава отримав помітні ушкодження, найближчим часом судно припинить екскурсії і стане на ремонт.

"Waverley отримав сильний удар, швартуючись 3 вересня на причалі в Бродіку, і в цьому сезоні вже не зможе пропонувати прогулянки", - інформує обслуговуюча компанія.

Аварія сталася всього через місяць після того, як пароплав після року реставраційних робіт відновив екскурсії. На його відновлення пожертвували кошти 8 тисяч осіб, ще близько мільйона фунтів надав уряд Шотландії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення