У Швеції в боротьбі з коронавірусом застосували гній

В Швеції, одній з небагатьох країн Європи, де так і не ввели жорсткий карантин через коронавірус, одне з міст вирішило вельми оригінально боротися з масовими зборами жителів.

Напередодні Вальпургієвої ночі, яку шведи святкують як закінчення зими, влада 125-тисячного Лунда закликала не ходити в ліси і парки. А щоб надати своїм словам більшої ваги – огородила головний міський парк і розкидала в ньому тонну курячого посліду, пише The Local.

Слід зазначити, що Вальпургієва ніч дуже популярна у шведів. В це язичницьке свято, 30 квітня, вони співають і влаштовують багаття в парках і садах. Допускається, що захід може зібрати до 30 тисяч відвідувачів.

"Сидіти в парку, де смердить курячим послідом, не дуже приємно", – написав з цього приводу у себе в Facebook голова муніципалітету Філіп Сандберг.

При цьому шведський міністр закордонних справ Анн Лінде пояснила, що Стокгольм не ввів обмеження на пересування населення, тому що прогулянки на свіжому повітрі корисні для людей, а під замком може розвинутися депресія, збільшитися ризик домашнього насильства і зловживання алкоголем.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення