У Швеції знов підпалили центр прийому біженців

 РБК

Ще одна будівля, в якому влада Швеції планували розмістити прибувають біженців, згоріло минулої ночі, повідомив телеканал SVT.

Поліція підозрює підпал. Це вже сьомий подібний випадок з початку жовтня. На цей раз згорів будинок в містечку Ерла недалеко від міста Еськильстуна в південно-східній Швеції, де влітку розміщувався дитячий табір.

Влада планувала розмістити в ньому біженців. В результаті пожежі ніхто не постраждав

Минулої ночі також згорів пункт прийому мігрантів в містечку Мункедаль на заході Швеції. Це був повторний підпал центру: раніше у вівторок вогонь знищив флігель будівлі. Поліція розслідує можливу взаємозв'язок між цими інцидентами. У ніч на неділю згоріла будівля для прийому біженців- колишнья школа в комуні Кунгсбака на південному заході Швеції.

За добу до цієї НП стався підпал іншої колишньої школи в комуні Юнгбю на півдні країни, де також мав бути відкритий пункт прийому біженців. Раніше згорів барак в Арлёве (південна провінція Сконе), в якому місцева влада організувала центр розміщення підлітків- мігрантів, які прибувають до Швеції без батьків. На тлі повідомлень про ці підпали деякі муніципалітети оголосили, що більше не будуть повідомляти громадськості про те, де розмістять пункти прийому біженців. Відповідно до опублікованого в четвер прогноза міграційного управління, 9,8-мільйонна Швеція в 2015-2016 рр може прийняти до 360 тис. мігрантів. Це найвищий показник на душу населення в ЄС.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення