У Сирії вбили опозиційного канібала-серцеїда

 Daily Mail

У Сирії загинув бойовик «Джабхат ан-Нусри» Абу Саккар, який прославився

поїданням серця солдата урядових військ. Про це повідомляє The Daily Mail.

Конвой Абу Саккара потрапив в засідку в провінції Латакія і був розстріляний. Точно не відомо, хто саме знищив колону ісламістів — солдати урядових військ або бойовики з конкуруючої угруповання.

Абу Саккар брав участь у громадянській війні в Сирії в складі «Бригад Фарука» Вільної сирійської армії (ССА), які воювали в районі міста Хомс. Він створив власний загін під назвою «Незалежна бригада Омара аль-Фарука» і оголосив себе поміркованим опозиціонером.

У 2013 році Саккар отримав сумну популярність після того, як вирізав з тіла убитого солдата урядових військ печінку і серце і з'їв їх перед камерою, примовляючи: «Клянуся перед Аллахом, ми з'їмо ваші серця і вашу печінку, ви — солдати-собаки Асада».

Відеозапис викликав хвилю обурення як в самій Сирії, так і на Заході, в тому числі серед прихильників збройної опозиції, окрестившей Абу Саккара «повстанцем-канібалом».

Під тиском громадськості керівництво ССА пообіцяло віддати Саккара під суд, але він не став чекати процесу і перейшов зі своєю бригадою до ісламістів. Зараз у провінції Латакія йдуть важкі бої: «Джабхат ан-Нусра» та інше угрупування, «Ахрар аш-Шам», розгорнули наступ на позиції урядових військ, скориставшись тим, що основні сили сирійської армії зайняті в операціях проти «Ісламської держави». Незважаючи на те, що угруповання вважаються союзниками, між бойовиками відбуваються спорадичні сутички.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення