У слідства щодо MH17 з'явився важливий доказ проти Росії

 СЕГОДНЯ

Міжнародна слідча група виявила "пальчики" російських військових, повідомили в поліції Нідерландів

У слідчої групи, яка сьогодні повинна зробити публічно заяву щодо катастрофи МН17, з'явилися нові докази – вдалося зняти відбитки пальців російських військових з ракети ЗРК "Бук".

Про це заявив на сьогоднішній прес-конференції Міжнародної слідчої групи (JIT) глава центрального департаменту кримінальних розслідувань національної поліції Нідерландів Уілберт Паулсен

За його словами, у слідчих з'явилися відбитки пальців російських військовослужбовців однієї з бригад Росії на тій ракеті від "Бука", яка збила малайзійський Boeing 777.

"Над розслідуванням працює, принаймні, кілька сотень людей. Ми просто збираємо факти і перевіряємо їх ще ретельніше, ніж це було раніше", – розповів Паульсен.

Він додав, що слідчі JIT підтвердили багато даних групи Bellingcat, яка також паралельно веде розслідування.

Відзначимо, що в кінці грудня минулого року британська розвідка безпосередньо заявила, що саме Росія відповідальна за катастрофу "Боїнга", так як влітку 2014 саме російські військові доставили на Донбас ЗРК "Бук", з якого був збитий літак.

Нагадаємо, днями були оприлюднені імена головних підозрюваних в катастрофі MH17. У списку підозрюваних вказані російські офіцери Ігор Гіркін, Сергій Дубинський і Микола Ткачов.

Также экспертно-журналистская группа група Bellingcat вважає, що немає сумнівів – літак МН17 збив російський "Бук". Група слідчих зазначає, що відмінні риси на знімку, які в якості доказів були представлені Об'єднаною слідчою групою докази, збігаються з тим, що видно на правому борту "Бука 332", який був виявлений в Росії ще за чотири тижні до трагедії з літаком.

Як відомо, літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився 17 липня 2014 року в Донецькій області після того, як він був збитий імовірно ракетою "земля-повітря". Всі 298 осіб, що перебували на борту, загинули.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення