У Словаччині поліція звинуватила колишнього віце-прем'єра в організації замовного вбивства

 СЕГОДНЯ

Словацька поліція звинуватила в четвер колишнього віце-прем'єра і міністра економіки Словаччини, екс-власника найбільшого в республіці комерційного телеканалу "Маркіза" Павола Руско в тому, що в 1997 році він замовив вбивство свого партнера по медіабізнесу Сільвії Волзової.

Поліція завершила розслідування порушеної два роки тому кримінальної справи проти Руско. За даними слідчих, Волзова була вбита через розбіжності з приводу оплати замаху. Правоохоронці уточнили, що замовлення на її вбивство надійшло до одного з кримінальних авторитетів, який дав свідчення проти екс-політика.

Слідство передало справу в прокуратуру. Раніше поліція затримала Руско, проте колишній політик, який заперечує свою провину, незабаром був звільнений під підписку про невиїзд. Він також проходить обвинуваченим у справі про фінансові махінації на телеканалі "Маркіза".

Руско займав пости віце-прем'єра і міністра економіки Словаччини з вересня 2003 року по серпень 2005 року, з 2001 року по 2007 рік був головою політичної партії "Альянс нового громадянина". З 1995 року по 2002 рік він був власником і генеральним директором телеканалу "Маркіза".

Нагадаємо, 26 лютого в Словаччині застрелили журналіста розслідувача Яна Куцяка і його дівчину. Найбільш вірогідним мотивом вбивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста.

Також десятки тисяч словаків вийшли протестувати через вбивство журналіста-розслідувача Яна Куцяка і його нареченої.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення