У Словаччині заборонили Uber

 СЕГОДНЯ

Американська міжнародна приватна компанія, яка створила однойменний мобільний додаток для пошуку, виклику і оплати таксі або приватних водіїв Uber припинила роботу в Словаччині за рішенням суду. Позов до міського суду Братислави в січні 2018 рік подала столична адміністрація ліцензованих водіїв таксі.

За їх заявою, автомобілі Uber не відповідають вимогам безпеки, а у водіїв немає посвідчень професійних таксистів. Суд погодився з їх доводами.

До цього Європейський суд ухвалив, що у Uber немає статусу технологічної компанії, і зарахував її до транспортних. Таке рішення суду дасть можливість національним органам у країнах ЄС регулювати її діяльність як традиційні таксі з усіма наслідками, що випливають обов'язками, такими як ліцензування і страхування.

Таким чином, на Uber не поширюються деякі пільги, і позов братиславських таксистів був повністю задоволений.

Uber офіційно позиціонує себе просто як цифровий додаток, який діє як посередник між водіями та клієнтами. Законодавство ЄС захищає онлайн-послуги від необґрунтованих обмежень, і національні уряди повинні повідомляти Єврокомісії про будь-які регулюючі заходи, щоб вони могли гарантувати, що вони не є дискримінаційними або непропорційними.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення