У Слов’янську злочинці викрали 29-річну дівчину

29-річна мешканка Слов’янська була викрадена 18 травня. Для її порятунку була проведена спецоперація, якою за наказом глави Нацполіції Донеччини В’ячеслава Аброськіна керував заступник начальника главку-начальник кримінальної поліції Сергій Колесник. В результаті триденної цілодобової напруженої праці були затримані усі члени банди, заручницю звільнено.

По допомогу до поліції звернувся цивільний чоловік дівчини. Молоду жінку було викрадено вночі 18 травня 2016 року з машини, коли вона поверталася додому від подруги.

Зловмисники кілька днів готувалися до нападу - вивчали спосіб життя жертви та шляхи її пересування. Викрадачі вимагали викуп 300 тисяч доларів у її цивільного чоловіка, приватного підприємця. Але плани злочинного угруповання були зруйновані поліцейськими. Три дні в умовах суворої таємності кращі оперативники готували операцію з порятунку жінки. Врахували усі ризики, відрізали бандитам шляхи відходу.

"Сьогодні вночі в ході спецоперації, проведеної підрозділами поліції Донеччини, організатор і троє учасників злочинної групи були затримані. Заручницю звільнено. Негідники тримали її в лісі. Жінка самостійно не могла пройти до автомобіля, вона нервово виснажена", - повідомив В’ячеслав Аброськін.

Дівчину кілька днів тримали у підсобному приміщенні, а останній - у лісі під наглядом тюремщика.

Усі учасники злочинної групи – раніше судимі. Організатором викрадення є 32-річний житель Слов'янського району, двоє його спільників - мешканці того ж району, притягувалися до кримінальної відповідальності за майнові злочини.

Активний член групи – 44-річний житель Полтави, який був судимий відразу за 5 злочинів.Організатор був затриманий в ході оперативної комбінації з передачі викупу.

Чоловік потерпілої мав залишити гроші на трасі на виїзді зі Слов’янського району. Там знаходилися ще два учасника банди, які підстраховували ватажка та організували засідку.

За розподілом ролей вони повинні були забрати гроші. Бандити спробували втекти, але оперативники не дали їм такої можливості.

Останній у цей час караулив полонянку, яку вивели у ліс.

«Охоронець» чекав на накази ватажка. Поліція прибула вчасно та визволила змучену жінку.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 147 «Захоплення заручників» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі до 15 років.

Слідчо-оперативні дії тривають.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення