У Сонячній системі знайшли нову планету

 Guardian

Астрономи в ході спостережень Обсерваторії Мауна-Кеа на Гаваях (США) виявили нову і найбільш віддалену від Сонця з відомих вченим карликову планету. Дані спостережень небесного тіла наводить Міжнародний астрономічний союз (МАС), коротко про нього повідомляє видання The Guardian.

Небесне тіло 2015 RR245 рухається навколо Сонця по витягнутій траєкторії на відстані 34-120 астрономічних одиниць з періодом 730 років. Радіус карликової планети оцінюється в 350 кілометрів. Обсерваторії Мауна-Кеа вперше її виявила в 2015 році.

Найімовірніше, поверхня небесного тіла складається із заморожених азоту, води, оксиду вуглецю і невеликої кількості більш складних сполук цього хімічного елемента. Температура його зовнішніх шарів, за оцінками вчених, сягає мінус 220 градусів Цельсія, що дозволяє зберегти матерію карликової планети з часу її утворення майже в незмінному вигляді.

Орбіта 2015 RR245 показана оранжевою лінією Зображення: Alex Parker/ OSSOS team

Ближче усього до Сонця 2015 RR245 опиниться в 2096 році. До цього часу вчені планують детальніше вивчити параметри орбіти небесного тіла і зрозуміти його фізико-хімічні властивості.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення