У справі ЮКОСа заарештували російські активи на мільярд євро

 Дождь

Колишні акціонери компанії ЮКОС оцінили заарештовані у Франції активи Росії у мільярд євро . Про це в понеділок, 22 лютого, повідомляє РБК з посиланням на повідомлення холдингової компанії GML, що представляє колишніх акціонерів ЮКОСа.

У повідомленні наголошується, що серед заморожених грошей — активи, які зберігаються на рахунках дочірньої компанії ВТБ у Франції в інтересах МІА «Росія сьогодні» і унітарного підприємства (ФДУП) «Госзагрансобственность», яке керує російським державним майном в інших країнах.

Суми активів, що зберігаються на цих рахунках, не зазначаються. Також під арештом знаходяться заборгованість французької компанії Eutelsat перед російським ФГУП «Космічний зв'язок» та акції Eutelsat, що належать російському підприємству.

Колишні акціонери Юкосу також намагаються звернути стягнення на фінансові гарантії, надані банком Societe Generale «Рособоронекспорту» у зв'язку з контрактом на постачання кораблів-вертольотоносіїв типу «Містраль». У повідомленні акціонерів не вказується, які саме гарантії вони згадують і їх вартість.

У червні 2015 року у Франції і Бельгії були арештовані рахунки МІА «Росія сьогодні». У лютому 2016 року по справі ЮКОСа була заарештована земля російського православного центру в Парижі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення