У США чоловік розчинився у термальному джерелі

 BBC Україна

Тіло чоловіка, який загинув у термальному джерелі Єллоустонского національного парку США, розчинилося в кислотній воді, перш ніж рятувальники змогли дістати його

Про це повідомляє "ВВС Україна" з посиланням на місцеву владу.

23-річний Колін Скотт загинув у червні цього року під час невдалої спроби скупатися в гарячому джерелі, проте подробиці стали відомі лише зараз.

За запитом місцевого телебачення місцева влада опублікувала остаточний звіт про інцидент.

7 червня чоловік зі своєю сестрою Сейбл зійшли з дерев'яного настилу, спеціально спорудженого в гейзерному басейні Норріс, щоб скупатися в термальних джерелах, попри попереджувальні знаки про їхню небезпеку.

Сейбл Скотт знімала на мобільний телефон, як її брат спробував воду, потім послизнувся і впав в кипляче джерело.

Пізніше рятувальники знайшли його тіло у воді, але не дістали його через настання темряви, потенційної небезпеки для них самих та грозу, що насувалася.

Однак на наступний день останки чоловіка виявити вже не вдалося.

За словами заступника керівника групи рейнджерів Лорана Вересса, швидше за все, за ніч тіло повністю розчинилося в дуже гарячій воді з високою концентрацією кислоти.

Єллоустонський національний парк був відкритий у 1872 році. Він розташований на території штатів Вайомінг, Монтана та Айдахо.

Інцидент стався на краю Єллоустонської кальдери, яку також називають "супервулканом". Його виверження потенційно може призвести до кардинальної зміни клімату на планеті.

Однак експерти з Геологічної служби США, яка ретельно контролює область, стверджують, що "в найближчі кілька тисяч років шанси такого виверження в Єллоустоні надзвичайно малі".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення