У США коронавірусом заразилися дві домашні кішки

 Associated Press

В американському штаті Нью-Йорк двоє домашніх котів захворіли на коронавірус.

Про це повідомили в середу федеральні чиновники, передає Associated press.

"Вважається, що коти, у яких були легкі респіраторні захворювання, та які, як очікується, одужають, заразилися вірусом від людей в їхніх домогосподарствах", - повідомили в міністерстві сільського господарства США і федеральних центрах з контролю і профілактики захворювань.

Два хворих коти живуть в різних частинах штату.

У першому випадку тварина захворіла приблизно через тиждень після того, як у когось із її господарів виникла задишка, яка, однак, не була діагностована як COVID-19. Тварина іноді виходить на вулицю, і тому могла вступити в контакт з інфікованою людиною в цьому районі.

Господар другого кота дав позитивний результат на COVID-19 до того, як його домашній улюбленець захворів. Інший кіт у тому ж будинку не виявив жодних ознак хвороби.

Влада США стверджує, що, хоча деякі тварини можуть заразитися вірусом від людей, немає жодних ознак того, що домашні тварини передають хворобу людям. Громадян закликають не тестувати тварин в масовому порядку на наявність коронавіруса.

"Ми не хочемо, щоб люди панікували. Ми не хочемо, щоб люди боялися домашніх тварин або спішно тестували їх в масовому порядку. Немає жодних доказів того, що домашні тварини відіграють роль у поширенні цієї хвороби серед людей", - сказав співробітник центру з контролю і профілактики захворювань США, доктор Кейсі Бартон Бехравеш, що займається питаннями здоров'я людини і тварин.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення