У США машиніст пустив поїзд під укіс, щоб протаранити плавучий госпіталь (фото, відео)

У Лос-Анджелесі машиніст пустив поїзд під укіс, намагаючись протаранити судно-шпиталь USNS Mercy. Про це 2 квітня повідомив телеканал ABC7.

Інцидент стався у вівторок, 31 березня. За словами прокурорів, 44-річний машиніст Едуардо Морено на високій швидкості пустив поїзд Pacific Harbour Line з рейок біля порту Лос-Анджелеса.

Локомотив зупинився приблизно за 200 метрів від пришвартованого до берега військового судна. Під час аварії ніхто не постраждав.

На допиті чоловік зізнався, що навмисно розігнав потяг, протаранив загороджувальні бар'єри і зніс огорожу порту Сан-Педро. За словами Морено, він хотів завдати удар по кораблю, оскільки вважає його "підозрілим".

Як пише Los Angeles Times, машиніст заявив, що своїми діями вирішив привернути увагу громадськості і ЗМІ до справжнього призначення судна.

Він вважає, що "у госпіталю є альтернативна мета, пов'язана з COVID-19 або захопленням влади".

"Люди не знають, що тут відбувається. Тепер будуть знати. Це було до біса захоплююче. У мене був один шанс, і я ним скористався", - розповів він.

Морено звинуватили в навмисному пуску поїзда під укіс, який призвів до аварії і витоку палива.

ФБР проводить розслідування можливих зв'язків зловмисника з екстремістськими групами.

Зазначимо, плавучий госпіталь Mercy раніше був направлений в Лос-Анджелес для допомоги владі в боротьбі з коронавірусом. На кораблі повинні розмістити пацієнтів місцевих лікарень, які не заражені COVID-19, і таким чином розвантажити медустанови.

Судно було оснащене 1000 лікарняних ліжок. На борту перебувають близько 800 чинних лікарів, медсестер та медичного персоналу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення