У США педофілам будуть ставити спеціальну мітку в паспорті (відео)

 СЕГОДНЯ

Починаючи з 30 жовтня Держдепартамент США буде робити спеціальні позначки в паспортах громадян США, які були засуджені за сексуальні злочини проти неповнолітніх. Її будуть друкувати на внутрішній стороні заднього форзац. Про це йдеться в офіційному повідомленні відомства.

Позначкою стане напис "Пред'явник був засуджений за сексуальний злочин проти неповнолітнього і є сексуальним злочинцем відповідно до законів США". Її будуть друкувати на внутрішній стороні заднього форзацу.

Дані про педофілів надасть Міністерство внутрішньої безпеки США. Засудженим повідомлять, що їх паспорти анулюють і видадуть з новою позначкою. До тих пір вони зможуть користуватися чинними паспортами. Скільки людей отримають паспорти з таким маркуванням поки невідомо.

Ідея про необхідність такого маркування вже виникала раніше, проте в 2016-му році "Альянс за конституційні закони про злочини сексуального характеру" подав до суду на уряд США, стверджуючи, що маркування паспортів порушує конституційні права засуджених. Це некомерційна організація, яка бореться за громадянські права людей, які вчинили такі злочини.

Нагадаємо, що напередодні у Дніпрі затримали педофіла

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення