У США під час протестів застрелили 19-річного хлопця

У США під час однієї з акцій протесту, які після смерті афроамериканця Джорджа Флойда тривають у країні вже декілька тижнів, застрелили 19-річного хлопця. Нещасний випадок трапився 20 червня у Сіетлі. Як повідомляє The New York Times, ще одна людина отримала поранення.

Відомо, що потерпілий протестувальник перебуває у критичному стані в реанімації.

Видання нагадує, що ще 8 червня мітингувальники відтіснили правоохоронців із поліцейської дільниці в районі Капітолійського пагорба. Влада міста ухвалила незвичайне рішення – дати демонстрантам можливість вільно виходити на вулицю після протестів по всій країні в зв'язку зі смертю Флойда в поліцейській дільниці Міннеаполіса.

Тому правоохоронці не могли дістатися до району. Однак після отримання інформації про стрілянину 20 червня, у якій загинула людина, поліція відреагувала і почала розслідування. За її даними, один або навіть декілька підозрюваних зникли і все ще перебувають на волі.

Зазначається, що чіткого опису стрілка у правоохоронців немає. Водночас учасники протесту все ще блокують силовиків, не підпускаючи їх до місця подій.

Вони, зокрема, заявили права на декілька міських кварталів і вивісили на парадному вході у спустошеній поліцейській ділянці плакат із написом: "Цей простір тепер є власністю мешканців Сіетла".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення