У США п'ять подруг одночасно завагітніли (фото)

П'ять подруг, які довго не могли завести дітей, завагітніли одночасно. Про це пише портал Daily Mirror.

Мешканки американського штату Нью-Джерсі Мікі Берг, Амі Томас, Крістін Метті, Крістен Хеллер і Селеста Заззалі мріяли стати матерями. Вони познайомилися в клубі для жінок, які мають проблеми з фертильністю. У червні 2016 року завагітніла Селеста Заззалі, через кілька тижнів Хеллер виявила, що теж вагітна, а за нею - і всі інші.

Дізнавшись про те, що її подруги теж чекають дітей, Заззалі почала переживати. «Я чула, що кожна четверта жінка втрачає дитину. Нас було п'ятеро, і я не хотіла, щоб у когось трапився викидень», - зізнається вона.

Під час вагітності подруги зустрічалися щотижня, разом відвідували заняття йогою і переписувалися кожен день. Вони стверджують, що зустрічі та заняття в групі підтримки дуже допомогли їм. «Ми всі знали, через які труднощі проходить кожна з нас. Ми розуміли і підтримували одна одну», - пояснює Заззалі. За словами жінок, безпліддя змушувало їх відчувати себе безсилими, але підтримка подруг завжди підбадьорювала.

У лютому 2017-го народилася перша дитина, ще один малюк - в квітні, решта - в травні того ж року. З тих пір жінки продовжують зустрічатися, тепер уже зі своїми дітьми. Вони вірять, що малюки виростуть і стануть хорошими друзями.

Лікар Марія Костантіні, яка допомагала їм завагітніти, не здивована, що жінки досі спілкуються. «Будь-які люди, що переживають важкі часи, відчувають зв'язок один з одним, - каже вона. - Безпліддя - нелегкий досвід, який перевертає весь світ з ніг на голову, тому вони були дуже потрібні одна одній».

Тепер подруги хочуть допомогти іншим жінкам, які давно намагаються завагітніти, і вирішили розповісти свою історію, щоб надихнути їх.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення