У США подали груповий позов проти Гіркіна у справі про збитий Боїнг

Родичі загиблих в результаті катастрофи рейсу MH17 подали груповий позов у Чикаго проти громадянина РФ Ігоря Стрєлкова (Гіркіна), якого звинувачують в причетності до катастрофи.

Крім того, у заяві вказується на участь Росії в інциденті, повідомляє в середу українська служба "Голосу Америки".

"50 мільйонів доларів за кожного загиблого вимагають представники родичів пасажирів Боїнга "Малазійських аваліній", який був збитий в небі над Україною в липні 2014 року, від Ігоря Гіркіна", - зазначається в повідомленні.

Гіркін звинувачується за трьома статтями, серед яких вбивство, знищення самого літака в порушення міжнародного права, а також змова з іншими особами, причетними до катастрофи.

У позовній заяві також підкреслюється причетність Росії. Документ зазначає, що Гіркін – російський громадянин, і в санкційних списках ЄС, Канади, Швейцарії і Нової Зеландії він ідентифікований як діючий офіцер ГРУ РФ.

""ДНР" веде військові дії за підтримки Росії, тож Гіркін діяв, виходячи з дійсних або видимих повноважень від уряду Росії і згідно з законом Росії та/або "Донецької Народної Республіки", - припускається в заяві.

Нагадаємо: раніше родичі загиблих вже подавали позов в Чиказькому суді проти Гіркіна та "Малазійських авіаліній" Це давало можливість припустити, що вони намагаються отримати гроші саме з авіакомпанії. Змінена позовна заява в якості відповідача називає лише Ігоря Гіркіна, який, очевидно, не зможе виплатити необхідні суми.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення