У США пропонують проміняти Крим на звільнення Донбасу від РФ

 СЕГОДНЯ

Політик вважає, що Україна повинна бути готова йти на серйозні поступки заради досягнення миру на Донбасі

США не можуть воювати на стороні України, проте можуть допомогти домовитися про вирішення конфлікту на Донбасі, але для цього, як один із варіантів, Київ міг би відмовитися від Криму. Про це розповів "Голосу Америки" конгресмен-республіканець Дункан Хантер.

Конгресмен вважає, Трамп зможе домовитися з Путіним таким чином, щоб ситуація в Україні, як мінімум, не погіршилася. До того ж, каже він, Українці повинні бути присутніми за столом переговорів, де можуть бути обговорені поступки росіянам.

"Мова йде не тільки про Трампа і Путіна – це також про те, чого хочуть українці. Чи готові вони погодитися на те, щоб поступитися Росії Кримом, визнаючи, що там живе багато росіян, багато людей, які відчувають себе близькими до Росії, і визнавши, що росіяни хочуть там побудувати військову базу, якою вони не поступаються? Чого хочуть українці – щоб США вторглися до Криму? Це неможливо. А що може бути? Якщо росіяни не готові покинути Крим, але готові залишити Східну Україну, то хіба це погано?" – Сказав Хантер.

Що стосується безпеки Заходу, то тут США можуть поступитися Росії Сирію заради припинення агресії в Європі.

"Росія повинна вийти з України та Грузії, а ми дозволимо їй продовжувати робити те, що вона вже робить в Сирії. Я думаю, що вони також повинні відійти від кордонів балтійських країн, припинити проводити раптові військові навчання, нарощувати війська на кордоні", – додав конгресмен.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення