У США родина темношкірого чоловіка, вбитого білим поліцейським, отримає $4,8 млн компенсації

 ТАСС

Родичі темношкірого чоловіка, вбитого в США білим поліцейським під час інциденту при перевірці документів, отримають компенсацію в розмірі $4,8 млн. Про це повідомили місцеві ЗМІ.

За їх даними, сім'я 43-річного Семюеля Дюбоуза, застреленого в липні минулого року Реєм Тенсингом, працював поліцейським при Університеті Цинциннаті (штат Огайо), в досудовому порядку врегулювала поданий раніше позов.

Як випливає з угоди, навчальний заклад, яка найняла Тенсинга для охорони території кампусу, виплатить родичам загиблого зазначену суму, а також дасть змогу безкоштовно навчатися в цьому університеті 12 дітям Дюбоуза, які залишилися без батька.

Крім цього, адміністрація навчального закладу принесе офіційні вибачення родині застреленого, а також зобов'язується спорудити меморіал пам'яті Дюбоуза на території студентського містечка

Як сталося вбивство

19 липня минулого року 25-річний поліцейський зупинив поруч із кампусом університету автомобіль, у якого не було переднього номерного знака.

Як стверджував згодом правоохоронець, який перебував у машині, Дюбоуз відмовився показати водійське посвідчення, почав вести себе агресивно і мало не переїхав.

В результаті Тенсінг, за його словами, один раз вистрілив з пістолета - куля потрапила Дюбоузу в голову, і той помер.

Поліцейського після інциденту було звільнено з правоохоронних органів і відданий під суд. На слуханнях він заявив про свою невинність, однак прокурор округу Гамільтон Джо Детерс поставив під сумнів його свідчення.

За словами Детерса, під час пригоди автомобіль навіть не зачепив поліцейського. Прокурор стверджував, що Тенсінг "свідомо вбив водія.

"Він ніколи не мав ставати поліцейським", - підкреслив Детерс. Адвокат підзахисного вважає, що суд упереджено ставиться до його клієнта і має намір влаштувати показовий процес над ним як над білим правоохоронцем, застрелившим темношкірого. Дата суду у справі Тенсинга досі не призначено.

Якщо екс-поліцейського визнають винним, він може бути засуджений до довічного ув'язнення

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення