У США розповіли, як Манафорт зберігає вплив в оточенні Трампа

 Апостроф

Пол Манафорт, який, як нещодавно повідомлялося, отримував фінансування за роботу на Путіна, всупереч відставку і видалення з команди Трампа, зберігає зв'язок з президентом США і його адміністрацією через свого компаньйона по бізнесу Ріка Гейтса.

Про це пише видання The Washington Post.

Гейтс входить в число керівників організації, яка діє під заступництвом Трампа і допомагає просувати його політичну програму. На минулому тижні був помічений візит Гейтса в Білий дім, де він зустрічався з чиновниками з президентської адміністрації.

Зберігаючи контакт з новим керівництвом США, Гейтс через Манафорта пов'язаний з російським мільярдером Олегом Дерипаскою, який в свою чергу близький до президента Росії Володимира Путіна.

Гейтс вже визнавав, що брав участь в двох незаконних оборудках з російськими мільярдерами, наближеними до президента РФ. Також відомо, що в 2014 році Дерипаска подав проти Гейтса і Манафорта позов із звинуваченням в розтраті 19 мільйонів доларів. Передбачається, що цей позов до сих пір не відкликаний.

Також існує інформація про причетність Гейтса і Манафорта до відмивання доходів українського олігарха Дмитра Фірташа і лобіювання ними інтересів Віктора Януковича в період коли він займав пост президента України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення