У США стратили вампіра

 Lenta.ru

В американському штаті Техас стратили Пабло Лусіо Васкеса, який був визнаний винним у тому, що вбив підлітка і випив її кров. Про це повідомляє Fox News.

38-річному Васкесу ввели смертельну дозу пентобарбитона після того, як його прохання про відстрочку страти було відхилено Верховним судом США.

При приведенні вироку у виконання були присутні родичі засудженого — дві сестри, двоюрідний брат і шурин. Перед тим як Васкесу була зроблена ін'єкція, він попросив вибачення у сім'ї своєї жертви — семикласника Девіда Карденаса.

«Я хотів би подякувати своїй сім'ї та вибачитися перед родиною Девіда, — сказав смертник. — Тільки вони можуть мене пробачити. Зараз здійсниться правосуддя, і хай візьме мене Господь. Побачимося в іншому світі».

Смерть настала через 24 хвилини після введення препарату.

Девід Карденас був убитий в квітні 1998 року, коли разом з сестрою приїхав на канікули, у гості до свого друга — 15-річного Андреса Рафаеля Чапи.

На вечірці 18 квітня, на якій був присутній і Пабло Васкес, підлітки накурилися марихуаною.

За словами Васкеса, після цього він почув голоси, які наказали йому вбити Девіда. Коли Карденас відійшов до дров'яного сараю, Васкес пішов за ним, ударив його водопровідною трубою по потилиці, а потім перерізав йому горло.

«Я тягнув його під пахви, але він був ще живий і що говорив, — розповідав вбивця. — Тоді я підняв його в повітря і відчув, як кров капає мені на обличчя. Голос сказав мені, щоб я випив його кров, і я так і зробив, а потім кинув тіло, тому що відчув себе дивно».

Поліція виявила тіло Карденаса через кілька днів у поле під алюмінієвими покрівельними листами. Голова трупа була наполовину відокремлена — як потім зізнався Васкес, «диявол наказав мені відрубати голову, але вона ніяк не хотіла відриватися».

Чапа, який зняв з трупа золоту каблучку та ланцюжок, відправився у в'язницю на 35 років за співучасть у вбивстві. Три інших родича Васкеса відбулися умовними термінами і невеликими штрафами за допомогу в прихованні злочину, один з них був висланий на історичну батьківщину — в Гватемалу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення