У Стамбулі запобігли теракту, порівнянному за масштабами з паризькими

 9tv.co.il

У Стамбулі запобігли теракту, порівнянному за масштабами з терактами, скоєними в Парижі ввечері 13 листопада. Про це в неділю, 15 листопада, повідомив високопосадове турецьке джерело.

За наявними даними, теракт мав відбутися в п'ятницю ввечері - тоді ж, коли і теракти в Парижі. Подробиці поки не розголошуються.

Турецька поліція затримала п'ятьох підозрюваних. Всі вони пов'язані з терористичною організацією "Ісламська держава", а один з них, імовірно, був наближеною особою "джихадиста Джона" (Мухаммада Емвазі) - терориста з британським громадянством, який, як повідомлялося раніше, був ліквідований в Сирії в результаті авіаудару, нанесеного американським безпілотником.

Проте зовсім без терактів не обійшлося. На південному сході Туреччини в місті Газіантеп терорист-смертник, імовірно, з терористичного угрупування "Ісламська держава" підірвав себе за допомогою "пояса шахіда".

Як повідомило агентство AFP вибух стався під час рейду турецької поліції, в результаті п'ятеро правоохоронців отримали поранення. Один з них знаходиться у важкому стані. Влада підозрює, що в будинку, де підірвався смертник, знаходився притулок джихадистів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення