У столиці аферисти продали за підробленими документами нерухомості на 170 млн грн

У Києві судитимуть учасників організованого угруповання, які заволоділи комунальним майному столиці на суму майже 170 мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба столичного главку Національної поліції.

За даними копів, шахраї привласнили 17 об'єктів нерухомості, які потім продавали добросовісним покупцям. До складу злочинного угруповання входили семеро осіб, аферисти діяли з 2014 по 2016 роки. Вони знаходити у центрі Києва приміщення, підробляли на них документи, після чого продавали ці об'єкти комунальної власності.

Основними фігурантами виступили колишній виконувач обов'язків директора "Київводфонду" та ексначальник юридичного відділу цього ж підприємства:

"Правопорушники діяли у відповідності із розробленим планом: частина з них були головними виконавцями, інший учасник – підшукував серед мешканців Луганської області осіб, котрі за грошову винагороду погоджувалися виступити фіктивними учасниками угод купівлі-продажу об’єктів нерухомості", – уточнили в поліції.

Відтак, зловмисник супроводжував обраних фігурантів під час перетину меж з окремими районами Луганської та Донецької областей, організовував їх розміщення у Києві та забезпечував їх прибуття до нотаріусів для укладання правочинів. Потім зловмисники передавали документи та відомості щодо технічних характеристик комунального майна для виготовлення підроблених документів та збували вказані об’єкти.

Шахраї розміщували в Інтернеті рекламу про продаж приміщень у центральній частині Києва, свідомо занижуючи їх вартість, і таким чином знаходили своїх жертв.

Обвинувальний акт направлено до Шевченківського районного суду. Фігурантам повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство), ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 3, 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення